Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tudatos fogyás - Testsúlycsökkentés az orvos tanácsaival

3.480 Ft
2.785 Ft
Kedvezmény: 695 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 978-963-9914-79-7
Szerző: Audikovszky Mária Dr.
A könyvből nemcsak „csodadiétákat”, hanem számos, orvosilag is meglapozottat ismerhetünk meg, köztük az eredeti – kombinált rövid és hosszú távú – ún. „Pados-diétát”

Könyvadatok

Tudatos fogyás - Testsúlycsökkentés az orvos tanácsaival

Puhafedelű, ragasztókötött
Szerző(k): Dr. Audikovszky Mária, Dr. Pados Gyula
Szakmai lektor: Prof. Dr. Paragh György
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Sárközy Andrea, Navratil Zsuzsa, Németh János
Borítóterv, grafika: Hidden Box Studio, Megyeri Katalin, Németh György
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: Pátria Nyomda Zrt.
Ár: 3480 Ft

Tulajdonságai

Terjedelem: 288 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2011. szeptember 27.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-963-9914-79-7
ISSN: 1786-5670

Leírás

A modern világ egyik legnagyobb rákfenéje, hogy túlhajszoltak vagyunk, keveset mozgunk és ehhez képest sok- és kalóriadús ételeket fogyasztunk. Mi is ennek az eredménye? Az elhízás, mely ma már „népbetegségnek” számít. A betegség szó sajnos sok esetben helytálló, hiszen a súlyos fokú elhízás nagyon sok baj okozója lehet, szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségekre is hajlamosít.
Az elhízás problémájával foglalkozó orvos szerzőpáros évtizedek óta több tízezer elhízott embernek segített a lefogyásban és a testsúlya megtartásában. Miért olyan nagy a diétát abbahagyók száma? Melyek a célértékek és a reális célkitűzések a fogyásban? Mik az elhízás kezelésének alappillérei?
A könyvből nemcsak „csodadiétákat”, hanem számos, orvosilag is meglapozottat ismerhetünk meg, köztük az eredeti – kombinált rövid és hosszú távú – ún. „Pados-diétát”, melyek alapján magunk is könnyen dönthetünk, hogy a nagy kínálatból gondosabban, tudatosabban kell a tartós eredmény érdekében választanunk.

Paraméterek

Tartalom ELŐSZÓ
AJÁNLÁS
BEVEZETÉS
A testsúlycsökkentés nehézségei
A diétát abbahagyók magas aránya
A visszahízás  
Téves információk és forrásaik
Mit jelent a jojó diéta? 
Tévhitek a környezetből, a bulvársajtóból
Reklám és biznisz
Tudatos fogyás
Az elhízás kezelésének négy pillére
Az orvos és a dietetikus tanácsainak szerepe
Állapotfelmérés és kezelési terv készítése 
Testsúly adatok
Labor adatok
Fizikális vizsgálat és anamnézis
Kezelési terv
Kit kell kezelni?
Alma típusú elhízás
Nagy kardiometabolikus kockázatú egyén
A teljes kardiometabolikus kockázat felmérése
Célértékek a fogyásban és a reális célkitűzések
AZ ELHÍZÁS KEZELÉSÉNEK NÉGY PILLÉRE
A diéta – a fogyás alapja
A kalóriabevitel csökkentése
Diétás alapelvek
Este kevesebbet!
Az elért testsúlycsökkenés fenntartása
A zsírbevitel korlátozása (low fat diéta)
Energia- és zsír-, vagy csak zsírkorlátozás?
Állati és növényi zsírok
A koleszterinbevitel csökkentése
Ellentmondó tudományos eredmények az alacsony zsírtartalmú diétáról
116 000 ápolónő táplálkozásával szerzett tapasztalatok
A szénhidrátok korlátozása (low carb diéták)
Glikémiás Index (GI)
Az Atkins-diéta előnyei és hátrányai
South Beach diéta
Orvosilag megalapozatlan és megalapozott diéták
Zsírszegény, szénhidrátban gazdag diéták
Szénhidrátban szegény diéták (low carb diéták)
Egyéb diéták
Tudományosan megalapozatlan diéták
Az orvosilag megalapozott diéták (Atkins, ZONE,
LEARN, ORNISH) összehasonlítása
A mediterrán diéta
A szénhidrátszegény (low carb)
a zsírszegény (low fat) diéta és a mediterrán diéta összehasonlítása
Low carb és a low fat diéta összehasonlítása a Szent Imre Kórházban
A "Pados-diéta2
Amerikai élelmiszer piramisok
Táplálkozási ajánlások a lakosság számára
A fehérjebevitel növelése
Érvek a fehérjebevitel növelése mellett
A Nemzetközi Elhízás Társaság elnöki ajánlása
Fehérje- és rostdús, szénhidrátszegény variációk
A Magyar Elhízástudományi Társaság kettős ajánlása
Tudnivalók a táplálékféleségekről
Húsok, húskészítmények
Halak
Tojás
Zsírok, olajok, margarinok
Tej és tejtermékek
Kenyér, tésztafélék, rostok, édességek
Zöldségek, fõzelékek, burgonya, rizs
Gyümölcsök
Italok, zöldség- és gyümölcslevek, "fitokomponensek", alkohol
A VLCD diéták (Igen alacsony kalóriájú diéták)
Hogyan alkalmazható a VLCD (Very Low Calory Diet)?
Kiknél nem alkalmazható a VLCD?
Kinek javasolt a VLCD?
A VLCD időtartama és eredményessége
A hasi zsírszövet csökkentése és mérése
A vitamin- és ásványianyag-pótlás jelentősége
VLCD típusú fogyókúra lehetőségek hazánkban
Testsúlycsökkentő program
a Szent Imre Kórházban  
Mellékhatások a VLCD során
A VLCD eredményei
Diéta rizikófaktorok jelenlétében
Cukorbetegség és a diéta
A magas vérnyomás és a diéta
A magas vérzsírszint és a diéta
A metabolikus szindróma és a diéta
Az életmód megváltoztatása (Magatartás-viselkedés terápia)
Önkontroll, csoportos fogyás
A csoportos program előnyei
Pszichológiai módszerek a diéta betartásában 
Alapszabályok a diétázás során
Mit kell még tudnunk? – Táplálkozási alapismeretek
A diéta ideje alatt tartandó kalória kiszámítása
Tűzzünk ki reális célokat!
Miből álljon a diéta?
Tiltás helyett ajánlás
A motiváció, mint alapeszköz
Az étkezések napszaki elosztása
Pszichológiai segítség
Fizikai tréning
Gyógyszeres és műtéti kezelés
Az elhízás gyógyszeres kezelése
Egy kis történelmi áttekintés
A telítettségérzést fokozó szibutramin
A zsírfelszívódás gátlása orlisztáttal
Többirányú hatás rimonabanttal
Gyógyszeres kezelés elhízott metabolikus
szindrómásoknál
Az elhízás sebészi kezelése
Az elhízás kezelésétől várható eredmények
Orvosi kifejezések szótára
RECEPTEK
Dr. Audikovszky Éva és Németh Erika receptjei
FÜGGELÉK
Hosszú távú testsúlycsökkentõ program kalóriaszámolás nélkül
Néhány táplálék koleszterin- és kalóriatartalma
Mértékegység táblázat
Néhány élelmianyag és élelmiszer besorolása glikémiás indexük szerint
Néhány élelmiszer, étel glikémiás indexe
Élelmiszerek energia, fehérje, zsír és szénhidrát tartalma
HASZNOS INFORMÁCIÓK
Ajánlott irodalom
Együttműködő partnerek
Hasznos címek, linkek
Lipidközpontok listája
A SpringMed Kiadó kiadványai
A SpringMed Kiadó kiadványainak elérhetõsége
MELLÉKLETEK
A III. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus
Konferencia ajánlása. A nagy rizikófaktorok
területén javasolt kezeléssel elérendõ célértékek.
SCORE kockázatbecslõ tábla