Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Táplálkozási tanácsok 50 év felettieknek

3.980 Ft
3.185 Ft
Kedvezmény: 795 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 978-963-9456-53-2
Szerző: Veresné dr. Bálint Márta
Az egészség megtartása pedig a legfontosabb dolog ahhoz, hogy az időskor miatt ne váljunk kiszolgáltatottá. A megfelelő táplálkozás késlelteti az öregedést, egészségmegőrző hatású, és a már kialakult betegség tüneteit is enyhíti.

Könyvadatok

Táplálkozási tanácsok 50 év felettieknek

Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): Veresné Dr. Bálint Márta, Horváth Judit, Dr. Lichthammer Adrienn
Ételreceptek, fotók: Horváth Judit
Tápanyagszámítás: Dr. Lichthammer Adrienn
Szakmai lektor: Kubányi Jolán, Msc
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: Belvárosi Nyomda Zrt.
Ár: 3980 Ft

Tulajdonságai

Terjedelem: 268 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2019
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-963-9456-53-2
ISSN: 2060-3495

Leírás

Az idősödés természetes folyamat, melyet szerencsés esetben mind hosszabb ideig megtapasztalhatunk. Az egészség megtartása pedig a legfontosabb dolog ahhoz, hogy az időskor miatt ne váljunk kiszolgáltatottá, és az életet mindvégig élvezhessük. Érdemes ezért megérteni, mi történik szervezetünkben, és végiggondolni, mit tehetünk magunkért.
Az életkorból adódóan azonban különböző táplálkozási problémák jelentkeznek.
• A hibás étkezési szokások esetleg már rögzültek, jobban ragaszkodnak a hagyományokhoz.
• A lakosság többségéhez hasonlóan táplálkozási ismereteik nem megfelelőek.
• Nincsenek tisztában a természetes élettani változásokkal, így azokhoz nem alkalmazkodnak.
• Gyakran beteg, gyógyszert szed, mely szintén befolyásolhatja az étvágyat.
A megfelelő táplálkozás késlelteti az öregedést, egészségmegőrző hatású, és a már kialakult betegség tüneteit is enyhíti.
A táplálkozásszakértők könyve ehhez nyújt segítséget. Ajánljuk a könyvet azoknak az 50 év felettieknek, akik tudatosan próbálják az egészségüket megőrizni és ehhez szívesen olvasnak megfelelő irodalmat. A könyvben színes melléklet tartalmazza a receptekhez készült ételfotókat.

Paraméterek

Tartalom A könyvben szereplő receptek és érdekességek jegyzéke
Ajánlás (Zentai Andrea, MSc)
Beköszöntő (Dr . Jászberényi József) Szerzői előszó

I. Az időskorról
A népesség jellemzői
Ki számít öregnek
Táplálkozási problémák időskorban
Élettani változások
A tápláltsági állapot jellemzői

II. Étrendi ajánlások
Tápanyagszükséglet és az étrend jellemzői
Felhasználható nyersanyagok
Konyhatechnológiai lehetőségek
Gyakorlati tanácsok

III. Táplálkozásfüggő betegségekről röviden
Székrekedés (obstipáció)
Tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia)
Elhízás, túlsúly (obesitás)
Cukorbetegség (diabétesz)
Szív- és keringési betegségek (kardiovaszkuláris betegségek)
Csontritkulás (oszteoporózis)
Gyógyszerszedés

IV. Korszerű és finom receptek
Receptek jegyzéke
1 . Szendvicskrémek
2 . Gyors reggelik
3 . Előételek, vendégvárók
4 . Levesek
5 . Húsos ételek
6 . Egytálételek
7 . Húsmentes ételek
8 . Desszertek, sós és édes sütemények

V. Hiedelmek, tévhitek (igaz – nem igaz)

VI. Hasznos információk
A könyv szerzői, lektora és támogatói
Felhasznált irodalom
A SpringMed Kiadó könyvajánlója

VII.SZÍNES MELLÉKLET