Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve

3.200 Ft
2.560 Ft
Kedvezmény: 640 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 978-915-5166-24-2
Szerző: Gyurcsáné Kondrát Ilona
A könyv szerzői a tejcukorérzékenységgel kapcsolatos kérdésekre adnak közérthető válaszokat. A diétás tanácsok mellett számos receptet is talál az olvasó.

Könyvadatok

Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve - Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek

Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): Borbás Judit, Gyurcsáné Kondrát Ilona, dr. Hidvégi Edit
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Sárközy Andrea
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: Pátria Nyomda Zrt.
Ár: 3200 Ft

Tulajdonságai

Terjedelem: 244 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2012. május 11.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-915-5166-24-2
ISSN: 2060-3495

Leírás

A tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzim (laktáz) –mely a tejcukor felszívódásához szükséges- vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben. Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből.
- Hogyan mutatható ki a laktózérzékenység? Milyen formái és milyen kezelési módjai vannak? - Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat? - Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra és miért fontos a kalciumpótlás? - Mi a különbség a fruktózérzékenység és a fruktózintolerancia között és mire figyeljünk, ha laktóz- és fruktózérzékenyek is vagyunk?
A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat. A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktóz felszívódási zavar és fruktózintolerancia) is olvashat az érdeklődő olvasó. A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.

Paraméterek

Tartalom Receptek jegyzéke
Ajánlás
I. Laktózérzékenység (laktózintolerancia)
1.1. Orvosi szemmel a tejcukor-érzékenységről (Dr. Hidvégi Edit)
– Bevezetés
– Amit a tejről tudni érdemes
– Mi a laktózintolerancia
– Hogyan kezeljük a tejcukor érzékenységet?
1.2. Étrendi ajánlások tejcukorérzékenyeknek (Borbás Judit és Gyurcsáné Kondrát Ilona)
– Bevezetés
– Laktózérzékeny gyermek diétája
– Laktózintolerancia felnőttkorban
1.3. Laktózintolerancia nem diétás kezelése
– A laktáz enzim pótlása
– A kalcium pótlása
– Kiegészítő kezelések
– Probiotikumok adása
1.4. Tanácsok élelmiszercsoportonként
II. Laktózmentes receptek (Gyurcsáné Kondrát Ilona)
III. Függelék 
1. Tejtermékek és a csontritkulás Írta: Gyurcsáné Kondrát Ilona
2. Főbb kalciumforrások
Összeállította: Gyurcsáné Kondrát Ilona
3. Fruktózérzékenység és fruktózintolerancia Írták: Dr. Hidvégi Edit és Borbás Judit
3.1. Orvosi szemmel a fruktózproblémákról
3.2. A dietetikus tanácsai fruktózfelzsívódási zavar esetén
IV. Hasznos információk
– Szójegyzék – orvosi szakkifejezések szótára
– Ajánlott irodalom
– Könyvajánló a SpringMed Kiadótól
– Hasznos címek, linkek
– Együttműködő partnerek
Színes mellékle