Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szív- és érbetegek nagy diétáskönyve

2.980 Ft
2.385 Ft
Kedvezmény: 595 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 98-963-9914-5-5
Szerző: Gyurcsáné Kondrát Ilona
Könyvünk a szív- és érrendszeri betegeknek, ill. az egészségükre odafigyelőknek összeállított táplálkozási és életmód tanácsok gyűjteménye sok ételrecepttel.

Könyvadatok

Szív- és érbetegek nagy diétáskönyve

Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): Dr. Zajkás Gábor, Gyurcsáné Kondrát Ilona
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Nagy Éva
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: AduPrint Kft.
Ár: 2980 Ft

Tulajdonságai

Terjedelem: 360 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2011. május 20.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 98-963-9914-5-5
ISSN: 2060-3495

Leírás

A szív-és érbetegek diétás könyve nemcsak szív- és érbetegeknek szól! A szívbetegségekben történő elhalálozás ma is a vezető halálok a világon és hazánkban is! A könyv segítséget nyújt azoknak, akik hajlandók az életvitelükön változtatni, hogy javítsanak az általános közérzetükön és megelőzzék a bajt! A betegséget mindig könnyebb megelőzni, mint kezelni! Az orvos- dietetikus és életmódtanácsadó szerzőpáros nem egy diétával és receptgyűjteménnyel örvendeztette meg olvasóit és segített praktikus tanácsaival betegeknek, hozzátartozóiknak, és az egészséges életre vágyóknak!

Paraméterek

Tartalom

A SZÍV- ÉS ÉRBETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE (Írta: Dr. Zajkás Gábor)

  • A táplálkozás szerepe 
  • Kockázati tényezők 
  • Ajánlása szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére és gyógyítására 
  • Táplálkozzunk változatosan! 
  • Ügyeljünk testtömegünkre! 
  • Testtömeg és derékkörfogat 
  • Táplálkozás és testmozgás 
  • Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt! 
  • Fogyasszunk élelmi rostokban gazdag gabonatermékeket! 
  • Tengeri halak fogyasztásának előnyei 
  • Koleszterin- és zsírbeviteli javaslatok 
  • A cukros ételek és italok kerülendők! 
  • Alkoholfogyasztás csak mértékkel! 
  • Kevés sóval egészségesebb! 
  • Táplálkozási ajánlások fokozott kockázat esetén 

AZ ÉTRENDI AJÁNLÁSOK GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSA (Írta: Gyurcsáné Kondrát Ilona)

  • Tápanyagokon belüli mennyiségi és minőségi válogatás 
  • Fehérjék 
  • Szénhidrátok 
  • Zsiradékok 
  • Vitaminok, ásványi anyagok 
  • Az étkezési ritmus kialakítása 
  • Folyadékbevitel 
  • Energiaigény 
  • Konyhasóbevitel 
  • Miből áll a mediterrán étrend? 

MINTAÉTRENDEK 
RECEPTEK (Írta: Gyurcsáné Kondrát Ilona)

  • Szendvicsek, szendvicsre valók 
  • Levesek 
  • Húsételek 
  • Húspótló ételek 
  • Mártások 
  • Köretek 
  • Főzelékek 
  • Tésztaételek 
  • Saláták 
  • Desszertek 

RECEPTEK TÁPANYAGTARTALMA 

  • Élelmiszerek tápanyagtartalma 

SZÍNES MELLÉKLET AZ ÉTELEKRŐL 
HASZNOS INFORMÁCIÓK