Könyvadatok
A húgysavszintcsökkentés és a köszvény diétás- és életmódkezelése (E-book)
Szerző(k): Gyurcsáné Kondrát Ilona
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János
Tulajdonságai
Terjedelem: 148 oldal + színes ételfotók
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2024
Fájl formátum: pdf
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-6337-90-0
ISSN: 2060-3495
A könyv megvásárolható nyomtatott változatban is.
Leírás
A vér magas húgysavszintje kockázati tényező, mely a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a köszvény kialakulásának kockázatát egyaránt növeli. A magas húgysavszint (hiperurikémia) nőknél okozhat gyakrabban problémákat, főként, ha túlsúly, esetleg cukor-
baj is társul hozzá. Fontos megismerni, milyen módon lehet a húgysavszintet az étkezési szokások megváltoztatásával és életmódváltással kordában tartani. A fegyelmezettebb étrend és a testsúlycsökkentés szintén hozzájárul a húgysavszintcsökkenéshez, sőt ezzel még a cukorbetegség kialakulását és számos más betegség (vesekövesség, daganatos betegségek) kialakulásának kockázatát is lehet csökkenteni. A könyv több, mint 100 receptet, számos ételfotót, purintáblázatot és 40, a betegek által leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat tartalmaz. A könyv végén szójegyzék, orvosi kifejezések magyarázó szótára is segíti az olvasót. Ajánljuk a könyvet a magas húgysavszint kialakulását vagy csökkentését kívánó olvasóknak, és a már köszvényben szenvedőknek egyaránt.
Paraméterek
Tartalom | Ajánlás (Szűcs Zsuzsanna MSc) I. A húgysavszintcsökkentő, purinszegény étrend alapjai 1. Bevezetés 2. Mi okozhatja a magas húgysavszintet? 3. Hogyan táplálkozzunk a köszvény elkerülésére, a húgysavszint csökkentésére? II. Húgysavszintcsökkentő, purinszegény ételek 1. Mintaétrendek 2. Ételreceptek jegyzéke 3. Receptek leírása III. Kérdezz! Felelek! 40 kérdés és felelet a húgysavcsökkentés diétájáról IV. Hasznos információk Élelmiszerek purintartalma A SpringMed Kiadó könyvajánlója V. Színes melléklet ételfotókkal |