Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Táplálkozási Akadémia III. (E‑book)

1.900 Ft
Menny.:
ISBN: ISSN 2677-0377
Szerző: Szűcs Zsuzsanna MSc
A kötet az MDOSZ „Táplálkozási Akadémia” című, havonta megjelenő elektronikus hírlevel válogatott írásait tartalmazza. Hiteles forrásból, közérthetően, táplálkozást érintő aktuális információk az egészségüggyel foglalkozó újságírók, a hazai lakosság, valamint a táplálkozástudomány iránt érdeklődők számára.

Könyvadatok

Táplálkozási Akadémia III.

Szerkesztette: Szűcs Zsuzsanna MSc és Fekete Krisztina
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita

Tulajdonságai

Terjedelem: 240 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2022
Fájl formátum: pdf
Nyelvezet: Magyar
ISSN: 2677-0377

A könyv megvásárolható nyomtatott változatban is.

Leírás

Lehet finom, ami egészséges? Hogyan együnk úgy, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni az ízélmények és az egészségesség között? Hogyan lehet jobb a közérzetünk, sportteljesítményünk a táplálkozás által? Mit együnk akkor, ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, és mit akkor, ha már valamilyen betegségben szenvedünk? Hogyan állítsuk össze a család étrendjét? Mivel tápláljuk a gyermekünket vagy idős hozzátartozóinkat? Mi számunkra az ideális étrend, ha babát szeretnénk, vagy ha babát várunk? Hogyan válasszunk okosan az élelmiszerek közül? Mikor van szükségünk étrend-kiegészítőkre? Mit kell tudni a növényialapú étrendekről? Ezekre a gyakran feltett kérdésekre találnak válaszokat az idén harmincadik születésnapját ünneplő MDOSZ „Táplálkozási Akadémia” hírleveleiben, melyekből ezzel a kötettel egy csokrot nyújtunk át Önnek. Jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik érdeklődnek a táplálkozástudomány újdonságai iránt és szeretnék információéhségüket hiteles forrásból csillapítani.

Paraméterek

Tartalom

EGÉSZSÉGES ÉTELEK, VITAMINOK
1. OLAJOS MAGVAK, ASZALVÁNYOK - Bodon Judit
2. REGGELIZÉSSEL AZ EGÉSZSÉGESEBB MINDENNAPOKÉRT - Kiss-Tóth Bernadett
3. ŐSZI-TÉLI HIDRATÁCIÓ - Szijártó Szandra, MSc
4. ÁSVÁNYVIZEINK - Csengeri Lilla, MSc
5. MINEK NEVEZZELEK: A JOGHURT - Erdélyi Alíz, MSc
6. AMIT A MÉZRŐL TUDNI ÉRDEMES - Schmidt Judit
7. FOLSAV- Dr. Pálfi Erzsébet
8. VÁLTOZATOSSÁG A FEHÉRJEFOGYASZTÁSBAN IS - Erdélyi Alíz, MSc
9. AZ ÉDES ÍZ - Csengeri Lilla, MSc

EGÉSZSÉG-BETEGSÉG
1. A HISZTAMIN ÉS HISZTAMINÉRZÉKENYSÉG - Dr. Pálfi Erzsébet
2. TÁPLÁLKOZÁS A KORONAVÍRUS IDEJÉN - Erdélyi Alíz, MSc
3. TESTMOZGÁS ÉS TÁPLÁLKOZÁS - Shenker-Horváth Kinga, MSc
4. CSALÁD ÉS CUKORBETEGSÉG - Bartha Kinga, MSc
5. NÁTHA – IMMUNRENDSZER – TÁPLÁLKOZÁS - Veresné Dr. Bálint Márta, Dr. Lichthammer Adrienn

VÁRANDÓSSÁG, BABATÁPLÁLÁS
1. ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK A VÁRANDÓSSÁG IDŐSZAKÁBAN - Farkas Cecilia, MSc
2. HOZZÁTÁPLÁLÁS - Bartha Kinga, MSc
3. DÚSÍTÁS - Vincze-Bíró Andrea, MSc
4. NŐI EGÉSZSÉG ÉS VÁRANDÓSSÁG - Ádám Judit
5. MERÍTS ERŐT A LEVESEKBŐL - Fekete Krisztina

EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK
1. AKRILAMID - Bartha Kinga, MSc
2. ÉLELMISZERCSOMAGOLÁS A XXI. SZÁZADBAN - Schmidt Judit
3. CSALÁDI KÖR – KÖZÖS ÉTKEZÉS, ÉTELKÉSZÍTÉS - Fekete Krisztina
4. ÁCIÓ, KÁCIÓ, VAKÁCIÓ azaz A GYERMEKEK EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSA A SZÜNIDŐ ALATT - Fekete Krisztina
5. ÉLELMISZERTRENDEK - Ressely-Szarvas Veronika
6. SÜTŐOLAJOK A KONYHÁBAN - Csengeri Lilla, MSc
7. NÖVÉNYI ALAPÚ ÉTRENDEK PRO ÉS KONTRA - Szűcs Zsuzsanna, MSc
8. A KÖZÉTKEZTETÉS ÉS A TÁPLÁLKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGY AKTUALITÁSAI - Zentai Andrea, MSc és Gyuricza Ákos, MSc