Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Táplálkozási Akadémia I.

2.200 Ft
1.760 Ft
Kedvezmény: 440 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 978-615-5166-69-3
Szerző: Kubányi Jolán MSc
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének aktuális táplálkozástudományi írásainak gyűjteménye.

Könyvadatok

Táplálkozási Akadémia – Tallózó a táplálkozástudomány világában a MDOSZ összegyűjtött írásaiból

Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): Kubányi Jolán MSc , Dr.Ambruszt Simon , Bartha Kinga, MSc , Breitenbach Zita, MSc , Györki Niké, Gyurcsáné Kondrát Ilona , Henter Izabella, MSc, Horváth Zoltánné, PhD , Kiss-Tóth Bernadett, Koszonits Rita, Dr.Lichthammer Adrienn, Dr.Pálfi Erzsébet , Schmidt Judit, Shenker-Horváth Kinga , Szalayné Kónya Zsuzsa, Szijártó Szandra, MSc, Szűcs Zsuzsanna, MSc , Tihanyi András, Turcsák Katalin, MSc, Vincze-Bíró Andrea, MSc
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: Belvárosi Nyomda Zrt.
Ár: 2200 Ft

Tulajdonságai

Terjedelem: 168 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2018. június 06.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-69-3

Leírás

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2004-ben indította útjára először „Táplálkozás és Tudomány” elnevezéssel, majd 2008-tól „Táplálkozási Akadémia” címmel havonta megjelenő, elektronikus hírlevelét azzal a célkitűzéssel, hogy hiteles forrásból, közérthető megfogalmazásban, táplálkozást érintő aktuális információkkal lássa el – elsősorban az újságírókat és rajtuk keresztül a hazai lakosságot –, és nem utolsó sorban a szakembereket.
A most megjelenő könyvben az elmúlt öt év hírlevelei­ből állítottunk össze egy tematikus válogatást, melyet jó szívvel ajánlok minden táplálkozástudomány iránt érdeklődő figyelmébe.
Kubányi Jolán MSc (elnök Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége)

Paraméterek

Tartalom
  • Amit a „csodálatos ph-ról” tudni érdemes–A „lúgosítás” lehetséges előnyei és veszélyei
  • Paleo-diéta (Dr.Lichthammer Adrienn)
  • Böjt (Dr.Pálfi Erzsébet)
  • Candida (Szalayné Kónya Zsuzsa)
  • Étrend-kiegészítők (Tihanyi András)
  • Belépés az egzotikus gyümölcsök birodalmába (Koszonits Rita)
  • D-vitamin (Bartha Kinga, MSc)
  • Álgabonák (Schmidt Judit)
  • Fogyókúra- az éhség/jóllakottság érzet (Horváth Zoltánné, PhD)
  • Húgysavcsökkentés diétával (Gyurcsánné Kondrát Ilona)
  • Génmódosított élelmiszerek (Dr.Armbruszt Simon)
  • A szív- és érrendszer védelméről (Györki Niké)
  • A cöliákiáról és a gluténmentes étrendről (Dr.Pálfi Erzsébet)
  • Olajos magvak (Szijártó Szandra, MSc)
  • Hidratáció (Kiss-Tóth Bernadett)
  • Laktózintolerancia (Dr.Pálfi Erzsébet)
  • Koffein (Szűcs Zsuzsanna, MSc)
  • Kókusz- és pálmazsír (Schmidt Judit)
  • Halak (Szijártó Szandra, MSc)
  • Táplálkozzunk okosan! (Szűcs Zsuzsanna, MSc)
  • Változatos salátafélék (Shenker-Horváth Kinga)
  • Elhízás-étrend-kiegészítők- energia-egyensúly (Vincze-Bíró Andrea, MSc)
  • Lisztek (Szalayné Kónya Zsuzsa)
  • Tea (Koszonits Rita)
  • Szója (Vincze-Bíró Andrea, MSc)
  • Tej és tejtermékek (Turcsák Katalin MSc)
  • Fruktóz emésztési zavar (Dr.Pálfi Erzsébet)
  • Élelmiszercímke-Íránytű az okos választáshoz (Szűcs Zsuzsanna, MSc)
  • A táplálkozás és a genetika találkozása, avagy a nutrigenomika és a nutrigenetika tudománya (Shenker-Horváth Kinga)
  • Édesítőszerek (Vincze-Bíró Andrea, MSc)
  • Ősi gabonák (Schmidt Judit)
  • Vesekőbetegség (Breitenbach Zita, MSc)
  • Egészséges táplálkozás iskoláskorban (Szűcs Zsuzsanna, MSc)