Könyvadatok
Gluténmentes finomságok - recepteskönyv
Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): Sókiné Hajdara Ágota
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Hakucsák Róbert és Hakucsák Ibolya
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet:
Ár: 2600 Ft
Tulajdonságai
Terjedelem: 192 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2013. december 9.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-48-8
ISSN: 2060-3495
Leírás
Mit tegyünk, ha kiderül, hogy a gabonafélékben található sikérre (gluténre) érzékenyek vagyunk?
A könyv szerzője több, mint 10 éve kellett, hogy a gluténmentes ételek elkészítését megtanulja és e könyvben az eddigi tapasz- talatai alapján készült receptjeit osztja meg az Olvasóval.
„A gluténmentes finomságok recepteskönyvé”-be olyan ételek kerültek, melyek nagyon ízletesek, rendkívül mutatósak és mégis könnyen elkészíthetők.
Recepteket találnak e könyvben a tésztaféléket kedvelő em- berek ugyanúgy, mint a vitamindús, hiányállapotok elkerülé- sét szem előtt tartó, egészséges táplálkozást igénylők.
A gluténmentes ételek elkészítését érdemes könyvből tanul- ni, mert sok időt és fáradságot takaríthat meg vele!
107 étel receptjét és fotóját, valamint a „Hasznos információk” fejezetben a gluténérzékenységgel kapcsolatos fontos tud- nivalókat találhat meg e kötetben az Olvasó.
Jó étvágyat kívánunk!
Közel 25 évvel ezelőtt szembesültem először a lisztérzékenység fogalmával óvónőként, amikor egy három éves gyermek felhívta a figyelmemet arra, hogy ő otthon és az óvodában is kizárólag az édesanyja főztjét eheti… Ekkor még nem is sejtettem, hogy még közelebb is fogok kerülni ehhez témához.
A férjem tünetei kb. ez idő alatt kezdődtek –atipikus formában-, így 15 éves folyamatos kivizsgálás után kb. 10 évvel ezelőtt nála is ezt a betegséget diagnosztizálták.
Ennek hatására az addigi hagyományos és csak „időnkénti” konyhavezetésem azonnali változtatást kívánt. Meg kellett ismerkednem a glutént nem tartalmazó élelmiszer alapanyagokkal, az ezeket forgalmazó árusító helyekkel, az ételek minél egyszerűbb elkészítési módjaival, főzési technikáival. Emellett minden készétel, így az édességek, sőt gyógyszerek glutén tartalmát is figyelemmel kellett kísérnünk. Lassan beépült a mindennapjainkba az ez iránti tudatosság, következetesség és figyelem.
Sokat sütöttem – főztem, hiszen enni minden nap szükséges. A hagyományos és újonnan készített ételeink így napról napra finomabbak lettek… Ma már nagy örömmel fogadja az allergiában nem szenvedő minden kedves családtagom, hiszen némely elkészített étel finomabb, mint a hagyományos…
Sókiné Hajdara Ágota
A könyv szerzője
Paraméterek
Tartalom | Receptek jegyzéke
II.Gyorsan, könnyen, finomat!
III.Hasznos információk
Színes melléklet – ételfotókkal (Fotók: Sóki Zoltán) |