Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tej-, cukor- és lisztmentes ételek recepteskönyve

2.200 Ft
1.760 Ft
Kedvezmény: 440 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 978-963-9914-57-5
Ajánljuk e könyvet azoknak, akik szeretnék valahol elkezdeni a paleo diétára való áttérést, a gyakorlati tanácsok mellett számos ételrecepttel.

Könyvadatok

Tej-, cukor- és lisztmentes ételek recepteskönyve – Gyakorlati tanácsok kezdő palósoknak

Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): G. Szabó Klára
Szakmai lektor: Mezei Elmira
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Hakucsák Róbert
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita és Peller Judit
Nyomda és kötészet: D-Plus Nyomda
Ár: 2280 Ft

Tulajdonságai

Terjedelem: 112 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2015. május 6.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-963-9914-57-5
ISSN: 2060-3495

Leírás

„Vajon gondolt már arra, hogy a gyomorégését vagy az ebéd utáni álmosságát csupán a táplálkozása megváltoztatásával megszüntetheti? Vagy csak szeretné a betegségeket elkerülni, netán gyógyszerek nélkül leélni az életét? Vagy fogyni szeretne visszahízás nélkül és anélkül, hogy állandóan koplalna? Esetleg észrevette, hogy allergiás a lisztre, a tejre, rossz hatással van Önre a cukor? Úgysem lehet minden, a szervezetünkre káros hatást kivédeni, de legalább ezzel a táplálkozással valamennyit segíthetünk magunkon.”
A magyar szerző több mint 300 éve él Olaszországban, családtagjai és önmaga is évek óta tej-, cukor- és lisztmentes táplálkozást követ. Hitelesen és érthető módon segíti könyvével azokat, akik rettegnek az életmódváltástól, nem hiszik el, hogy nekik is sikerülhet megszabadulni az ételek okozta bajoktól, elhízástól és annak minden súlyos következményétől. Ajánljuk e könyvet azoknak, akik szeretnék valahol elkezdeni a paleo diétára való áttérést, de nem tudják pontosan, mit kell beszerezni hozzá, hogyan kell élvezetessé tenni, és miként kell a régi berögződéseket levetkőzni. A gyakorlati tanácsok mellett számos ételreceptet és színes ételfotót is találhat a könyvben.

Paraméterek

Tartalom

Ajánlás
Köszönetnyilvánítás
Előszó

I.Alapkérdések és válaszok

Miért így táplálkozom?
A paleo drága?
Gluténmentes étkezés?
Nem ehetek semmit?!
Miért akarsz áttérni a paleóra?
Gyorsan felszívódó szénhidrát!    
Melyek az ún. nyugati típusú betegségek?
Milyen húst?
És ha étterembe/vendégségbe megyek?
Étrend-kiegészítők? Vitaminok?
Ételek sűrítése
Milyen zsírokat használjunk?
Kenyérfélék
Egészség vagy betegség? Semmit nem ehetek?!

II. Milyen alapanyagok találhatók egy paleokonyhában?

  • Milyen alapanyagok találhatók egy paleokonyhában?
  • Az éléskamránkban nincs/ne tartsunk
  • Az éléskamránkban van/legyen
  • Mélyfagyasztott zöldség vagy gyümölcs lehet?
  • Alkalmanként ehető/iható?
  • Fűszerek?
  • Édesítőszerek
  • Édesség?
  • Egyéb tanácsok, ötletek
  • Testápolási ötletek
  • Milyen eszközök és gépek szükségesek egy palokonyhában?
  • A címkén szereplő összetevők értelmezése
  • Az E-számokról

III. Gyakorlati rész kezdő paleósoknak
Hogyan használjuk a recepteket?
1.Kellékreceptek, alapanyagok

  • Paleokenyér magokból
  • Majonéz
  • Kemény tojás
  • Kókusztej
  • Mandulatej
  • Ghee (ghí, gí vagy tisztított vaj)

2.Reggelik

  • Sós reggelik
  • Édes reggelik

3.Saláták
4.Egyszerű pástétomok
5.Italok
Étkezés ebédidőben, vacsorára
6.Levesek
7.Főételek

  • Húsételek
  • Köretek, főzelékek
  • Rakott zöldségek

8.Édességek
Egyhetes menüajánlat

IV.Hasznos információk

  • Hasznos címek, linkek
  • A SpringMed Kiadó könyvajánlója
  • Jegyzetek