Könyvadatok
Étrendi Tanácsok (E-Book)
Szerző(k): Gyurcsáné Kondrát Ilona
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia:
Borítóterv, grafika:
Tulajdonságai
Terjedelem: 260 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2021
Fájl formátum: pdf
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-97-6
Leírás
A SpringMed Kiadó 18 éves működése alatt ez a könyv lesz az első valódi e-book, mely a betegeknek és hozzátartozóiknak szóló receptgyűjtemény, csaknem 200 recepttel és számos ételfotóval. Olyan recepteskönyv, melyet a dietetikus szerző évtizedek alatt gyűjtött össze, mindig finomítva, csiszolva azokat és számos ételfotóval is illusztrálta. A receptgyűjtemény közreadásánál most kifejezett előnyként mutatkozik majd meg a digitális világ sokszínűsége. A keresési kritériumok itteni megvalósításával egy print formátumú receptesgyűjteménnyel összehasonlítva, számos gyorsabban és időt kímélő módon keresheti a recepteket az Olvasó! Mivel a Kiadó elsősorban a betegek és hozzátartozóik számára készített könyveket, a most összegyűjtött receptek is hasznosak lehetnek számukra. Ugyanakkor, a receptek az egészségeseknek is ajánlhatók, hiszen a megelőzés módjai megegyeznek a betegek diétás kezelésének fajtáival.
Paraméterek
Tartalom | A szerző bemutatása Bevezetés I. rész: ÉTKEZÉSI AJÁNLÁSOK 1. Étkezési tanácsok cukoranyagcserezavarok (inzulinrezisztencia, prediabétesz, diabétesz) ESETÉN 1.1 Energiaigény felmérése, szempontok testsúlyproblémák esetén 1.2. A szénhidrátok fogyasztásáról 1.2.1. Naponta javasolt szénhidrát mennyiség 1.2.2. Étkezésenként javasolt szénhidrátmennyiségek 1.2.3. Vércukoremelő hatás mértéke és a glikémiás index 1.2.4. Amit a növényi rostokról, a rostban dús táplálkozásról tudni kell 1.2.5. Az édesítőszerek használatáról 1.2.6. A kenyér- és tésztafélék fogyasztásáról 1.3. A zsiradékok fogyasztásáról 1.4. A fehérjefogyasztásról 1.5. A vitaminok, ásványi anyagok, és egyéb összetevők szerepéről 1.6. Az étkezési ritmus kialakításáról 1.7. A folyadékbevitelről 1.8. A mediterrán étrendről 2. Hogyan lehetséges a koleszterinszint csökkentése 3 3. Konyhasóbevitel korlátozása a magasvérnyomás megelőzésére és a hipertónia étrendi kezelésére 4. Étrendi ajánlások magas húgysavszint esetén 5. Táplálkozási tanácsok a daganatos betegségek megelőzésére 6. Táplálkozási tanácsok gluténérzékenyeknek és laktózérzékenyeknek II. rész RECEPTEK ÉS ÉTELFOTÓK 1. Képgaléria a könyvben található receptekről 2. Receptek jegyzéke 3. Útmutató a receptekhez 4. Rövidítésjegyzék 5. Receptleírások |