Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Koleszterindiéta (E‑book)

1.800 Ft
Menny.:
ISBN: 978-615-6337-33-7
Szerző: Palik Éva Dr.
A vérzsírok és a koleszterinszint csökkentésének titka a megfelelő táplálkozás és a kellő mértékű és rendszeres mozgás. A könyvben sok ízletes, ugyanakkor csökkentett koleszterintartalmú ételrecept, illetve kalória- és zsírtartalom-táblázat segíti az Olvasót az első lépések megtételében.

Könyvadatok

Koleszterindiéta (E‑book)

Szerző(k): Dr.Palik Éva, Antal Emese, Prof.Dr.Karádi István
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Hakucsák Ibolya
Borítóterv, grafika: Németh János és Hakucsák Róbert
Terjesztés: Végh Rita

Tulajdonságai

Terjedelem: 193 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2022
Fájl formátum: pdf
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-6337-33-7
ISSN: 2060-3495

A könyv megvásárolható nyomtatott változatban is.

Leírás

A koleszterinről manapság divatos beszélni. Általában, mint a legfőbb közellenségek egyikét emlegetik, hiszen mást sem hallani, mint: „Az az egészséges, ami koleszterinszegény…”. De mi is az a koleszterin? Valóban csak rossz tulajdonságai vannak, vagy szervezetünknek szükséges tápanyaga? Hogyan lehet a vérben keringő zsírsavak szintjét befolyásolni? Melyek a gyógyszermentes módszerek, és mikor jön szóba gyógyszeres kezelés?
A koleszterin valamennyi sejt számára nélkülözhetetlen anyag. Akkor van baj, ha a szervezetünkben több van belőle, mint amennyi szükséges, illetve rossz helyen van (például az erek falában lerakódott).
A könyv orvos és dietetikus szerzői nemcsak elmagyarázzák a koleszterinnel és a zsírsavakkal kapcsolatos tudnivalókat, de praktikus tanácsokkal is ellátják az Olvasót a megfelelő étrend kialakításához.

Paraméterek

Tartalom

Receptek jegyzéke
Ajánlás
I.RÉSZ: A VÉR ZSÍRSAVSZINTJE ÉS A KERINGÉSI BETEGSÉGEK ÖSSZEFÜGGÉSEI (Írta: Dr. Palik Éva)
Bevezetés     15
A keringési rendszer betegségei

  • Milyen gyakoriak a keringési rendszer betegségei? 
  • Az érelmeszesedés
  • Az érelmeszesedés következménye: az infarktus

Amit a vérzsírokról tudni kell

  • Koleszterin – mi is az?
  • Mi a baj a koleszterinnel?
  • Miért lesz magas a koleszterinszintünk?
  • Kiknek javasolt a vérzsírszint mérése?
  • Mit jelent, ha valaki alacsony, - közepes, vagy magas kockázatú? Hogyan érhetjük el a célértéket?
  • Néhány szó a HDL-koleszterinről
  • Mi a triglicerid?

Életmódváltás, de hogyan?

  • Az elhízás megszüntetése vagy megelőzése
  • A legfontosabb mankó a motiváció
  • Diétatípusok
  • Hogyan diétázzunk tehát?
  • Testmozgás

Gyógyszeres kezelés

  • Koleszterin- és trigliceridszintet csökkentő gyógyszerek

VÉGEZETÜL
II.RÉSZ: KOLESZTERINDIÉTA A DIETETKUS SZEMÉVEL (Írta: Antal Emese)
Bevezetés
Az étrend alapjai
Gyakorlati megvalósítás
Összefoglalás
III.RÉSZ: ALACSONY ZSÍR- ÉS KOLESZTERINTARTALMÚ ÉS KEDVEZŐ ZSÍRSAV-ÖSSZETÉTELŰ RECEPTEK (Írta: Antal Emese)
Előételek
Levesek
Húsos főételek
Halas főételek
Húsmentes főételek
Köretek, főzelékek
Saláták
Desszertek
IV.RÉSZ: HASZNOS INFORMÁCIÓK
Szójegyzék - Orvosi szakkifejezések magyarázata
KArdioprotektív mintaétrend koleszterincsökkentés céljából (Összeállította: Tóth Bernadett, dietetikus)
Kalória-és zsírtartalom-táblázat (Összeállította: Tóth Bernadett, dietetikus)
Hasznos címek, linkek
Ajánlott irodalom
Együttműködő partnerek