Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termék címkék:
SpringMed Kiadó

Refluxbetegség az orvosi gyakorlatban

3.480 Ft
2.785 Ft
Kedvezmény: 695 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 978-615-6337-81-8
Szerző: Rosztóczy András Dr.

Mit tanácsoljunk a betegeinknek?

A közismert nevén refluxbetegség pontos orvosi elnevezése gastrooesophagealis (ejtsd: gasztroözofageális) refluxbetegség, amelynek hátterében a tápcsatorna felső részének összetett működési zavara áll.

Kiadványunk célja, hogy összefoglaljuk a felnőttkori refluxbetegségről ma rendelkezésünkre álló ismeretanyagot, illetve közzé tegyük mindazokat a hasznos tudnivalókat, életmódbeli tanácsokat, amelyek segítségével a beteg tevékenyen részt vehet állapotának javításában.

Könyvadatok

Refluxbetegség az orvosi gyakorlatban

Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): Dr. Rosztóczy András, Lada Szilvia
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: Belvárosi Nyomda Kft.
Ár: 3480 Ft

Tulajdonságai

Méret: 130 x 200 mm
Terjedelem: 112 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2024
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-6337-81-8

Leírás

A könyvről:

A közismert nevén refluxbetegség pontos orvosi elnevezése gastrooesophagealis (ejtsd: gasztroözofageális) refluxbetegség, amelynek hátterében a tápcsatorna felső részének összetett működési zavara áll. Számos rövidítést – GORB, GORD, GERD – is használnak a kórkép megnevezésére, amelyek a betegség nevének kezdőbetűiből állnak össze aszerint, hogy a szerző épp milyen írásmódot – magyart, angolt vagy amerikait használ.

A refluxbetegség rendkívüli gyakoriságának köszönheti a jelentőségét, hiszen az átfogó felmérések eredményei azt mutatják, hogy az emberek mintegy egyötöde szenved az erre a betegségre utaló és legalább időszakosan előforduló tünetektől. Bár az ilyen tünetekkel küzdők jelentős része nem fordul orvoshoz, a fennmaradó hányad kezelése és gondozása éppen a kórkép gyakorisága miatt jelentős feladat. A betegek ugyanakkor maguk is sokat tehetnek állapotuk minél kedvezőbb alakulásáért, ha megszerzik az ehhez szükséges alapvető ismereteket.

Kiadványunk célja éppen az, hogy összefoglaljuk a felnőttkori refluxbetegségről ma rendelkezésünkre álló ismeretanyagot, illetve közzé tegyük mindazokat a hasznos tudnivalókat, életmódbeli tanácsokat, amelyek segítségével a beteg tevékenyen részt vehet állapotának javításában. A gyermekkori refluxbetegség speciális témakört jelent, amelynek tárgyalásától könyvünk terjedelmi korlátai miatt eltekintünk.

A Szerzők rövid bemutatása:

Dr. Rosztóczy András PhD

belgyógyász, gasztroenterológus, habilitált egyetemi docens.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati, Klinika Gasztroenterológiai Centrum munkatársa. A klinika Tápcsatorna Motilitási és Kapszula Endoszkópos laboratóriumainak vezetője. A Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, a Társaság Tápcsatorna Motilitási Szekciójának elnöke.

Lada Szilvia MSc

dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ terápiás dietetikusa. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) vezetőségében a Terápiás munkacsoport tagja. A Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak (MGT), a Magyar Diabétesz Társaságnak (MDT), a Magyar Mesterséges Táplálási Társaságnak (MMTT) tagja és az Otthoni Parenterális Táplálás (OPT) szekció vezetőségi tagja.

Paraméterek

Tartalom

I. A refluxbetegségről orvosi szemmel (a betegség tünetei, felismerése, a kezelés lehetőségei, a refluxbetegség szövődményei)

II. Kérdezz! felelek! a refluxbetegségről (a betegek által leggyakrabban feltett kérdések és válaszok)

III. A refluxbetegség diétás és életmódkezelése (javasolt és kerülendő ételek, receptek és ételfotók).