Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Táplálkozási Akadémia II. (E‑book)

1.900 Ft
Menny.:
ISBN: 977-267-7037-02-3-E
Szerző: Kubányi Jolán MSc
A kötet az MDOSZ „Táplálkozási Akadémia” című, havonta megjelenő elektronikus hírlevel válogatott írásait tartalmazza. Hiteles forrásból, közérthetően, táplálkozást érintő aktuális információk az egészségüggyel foglalkozó újságírók, a hazai lakosság, valamint a táplálkozástudomány iránt érdeklődők számára.

Könyvadatok

Táplálkozási Akadémia II. (E‑book)

Szerző(k): Kubányi Jolán, MSC
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János

Tulajdonságai

Terjedelem: 207 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2022
Fájl formátum: pdf
Nyelvezet: Magyar
ISBN:
ISSN: ISSN 2677-0377

A könyv megvásárolható nyomtatott változatban is.

Leírás

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) 2004-ben indította útjára először „Táplálkozás és Tudomány” elnevezéssel, majd 2008-tól „Táplálkozási Akadémia” címmel, havonta megjelenő elektronikus hírlevelét azzal a célkitűzéssel, hogy hiteles forrásból, közérthető megfogalmazásban, táplálkozást érintő aktuális információkkal lássa el elsősorban az egészségüggyel foglalkozó újságírókat és rajtuk keresztül a hazai lakosságot, valamint tájékoztassák a táplálkozástudomány iránt érdeklődőket.
A kiadvány első kötetében az elmúlt öt év hírleveleiből állítottunk össze egy tematikus válogatást, melyet a második k-tettel folytatunk.
Jó szívvel ajánlom e kötetet minden táplálkozástudomány iránt érdeklődő figyelmébe.
Kubányi Jolán MSc elnök
Magyar Dietetikusok  Országos Szövetsége

Paraméterek

Tartalom I rész: TUDATOS TÁPLÁKOZÁS
1. FENNTARTHATÓ TÁPLÁLKOZÁS HOLNAP ÉS MA, Szűcs Zsuzsanna, MSc 
2. EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG SZUPERÉTELEKKEL?, Bartha Kinga, MSc
3. MEDITERRÁN ÉTREND, Shenker-Horváth Kinga, MSc
4. HIDRATÁCIÓ A CSALÁD MINDEN TAGJÁNAK, Szűcs Zsuzsanna, MSc
5. HOZZÁADOTT CUKROK, Vincze-Bíró Andrea, MSc
6. ENERGIAMENTES ÉDESÍTŐSZEREK, Bartha Kinga, MSc
7. A NAPI TEJ- ÉS TEJTERMÉKFOGYASZTÁS JELENTŐSÉGE AZ EGÉSZSÉGES ÉTRENDBEN, Bartha Kinga, MSc
8. A SOKOLDALÚ ANTIOXIDÁNSOK, Schmidt Judit
9. A ZSÍRSAVAK, Vincze-Bíró Andrea, MSc
10. HAL, A VIZEK AJÁNDÉKA, Veresné Dr. Bálint Márta, Dr. Lichthammer Adrienn, Polonkai Zsófia
II. rész: BABA- ÉS GYERMEKTÁPLÁLÁS
11. AZ ELSŐ 1000 NAP KRITIKUS IDŐSZAK A TÁPLÁLKOZÁS ÉS A KÉSŐBBI ÉLETMINŐSÉG KAPCSOLATÁBAN, Dr. Badacsonyiné Kassai Krisztina
12. AZ EGÉSZSÉGES NÖVEKEDÉS KONCEPCIÓJA – A JOBB JÖVŐT SZOLGÁLÓ TÁPLÁLKOZÁS, Dr. Badacsonyiné Kassai Krisztina
13. ISKOLAKEZDÉS, Vígné Sági Katalin
14. ÓVODÁSOK, KISISKOLÁSOK TÁPLÁLKOZÁSA, Kiss-Tóth Bernadett
III. rész:ÉTELINTOLERANCIÁK, ÉTELALLERGIÁK
15. TOJÁS- ÉS SZÓJAALLERGIA, Dr. Pálfi Erzsébet
16. A GLUTÉN, EGY SAJÁTOS TÁPLÁLÉKALLERGÉN, Hartmann Gabriella, MSc
IV. rész: DIABÉTESZ, PREDIABÉTESZ, ELHÍZÁS
17. INZULINREZISZTENCIA Gyurcsáné Kondrát Ilona
18. AZ ELHÍZÁS ÉTRENDI KEZELÉSE – ENERGIAMENTES ÉDESÍTŐSZEREK, Csengeri Lilla, MSc
V. rész: EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK
19. A PENÉSZ Bartha Kinga, MSc
20. AZ ECETEK SZÍNES VILÁGA Shenker-Horváth Kinga, MSc
21. TARTÓSÍTÁS – EGY CSIPETNYI ÍZ A JELENBŐL A JÖVŐRE Bartha Kinga, MSc
22. FŰSZEREK Vincze-Bíró Andrea, MSc
23. SÜTŐOLAJOK A KONYHÁBAN Schmidt Judit
24. AZ ANTIBIOTIKUMREZISZTENCIA VISSZASZORÍTÁSÁNAK GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSA Dr. Pálfi Erzsébet
25. A KRÓM Bartha Kinga, MSc