Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kardiometabolikus diéta

890 Ft
710 Ft
Kedvezmény: 180 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 978-615-5166-21-1
Szerző: Gyurcsáné Kondrát Ilona
A kardiometabolikus szindrómában szenvedőknek – elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszint együttes fennállása esetén – ajánlott étrend.

Könyvadatok

Kardiometabolikus diéta

Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): Gyurcsáné Kondrát Ilona
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tipográfia és borítóterv: Sárközy Andrea
Címlap-illusztráció: Kreatin Grafika
Szerkesztőségi munkatárs: Angyal Éva
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: Pátria Nyomda Zrt.
Ár: 890 Ft

Tulajdonságai

Terjedelem: 40 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2015. március 14.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-21-1

Leírás

A kardiometabolikus szindróma az utóbbi évek egyik legnagyobb egészségügyi problémájává vált. Tünetegyüttesét – elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszintek olykor magas húgysavszint is kiegészítik. 1988-ban fogalmazták meg először, hogy nem ennyiféle betegsége van a páciensnek, hanem az egy betegség több tünettel, amelyet manapság kardiometabolikus betegségnek is neveznek. Sajnálatos, hogy a tünetek együttes jelenléte különösen magas szív-és érrendszeri kockázatot jelent.
A teljes anyagcserezavar kialakulása megelőzhető lenne egészséges életmód és táplálkozás alkalmazásával, így a kardiometabolikus szindróma kezelésében is jelentős szerepe van az „életmód-terápiának”.
Összegezve a kardiometabolikus szindróma esetén javasolt étrend a következő: testsúlycsökkentő étrend (egészségeseknek javasolt, meghatározott szénhidráttal) és a sózás mérséklése.

Paraméterek

Tartalom

Bevezetés
Hogyan táplálkozzunk?

  • Tápanyagokon belüli mennyiségi és minőségi válogatás
  • Energiaigény és a tápanyagok napi bevitele
  • Fehérjeforrások
  • Szénhidrátok
  • Zsiradékok
  • Vitaminok, ásványi anyagok
  • Konyhasóbevitel

Az étkezési ritmus kialakítása

  • Táplálékbevitel
  • Folyadékbevitel
  • Mediterrán étrend

Receptek