Könyvadatok
Inzulinrezisztencia Diéta és kezelés - 3. kiadás (E‑book)
Szerző(k): Erdélyi-Sipos Alíz MSc, Dr. Tűű László
Szakmai lektor: Kubányi Jolán, MSc,
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János
Tulajdonságai
Terjedelem: 135 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2023
Fájl formátum: pdf
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-6337-68-9
ISSN: 2060-3495
A könyv megvásárolható nyomtatott változatban is.
Leírás
Az inzulinrezisztencia fogalma az utóbbi években a széles nyilvánosság előtt is ismertté vált.
A könyv első részében a dietetikus szerző foglalja össze az étrendváltoztatás lényegi pontjait, melyek az inzulinrezisztenciában követendők. Idézet a dietetikus bevezetőjéből: „Szénhidrátanyagcsere-zavar, prediabétesz, cukorbetegség, diéta. Ezeket a szavakat hallva a páciensek szeme előtt egy lemondásokkal, tiltásokkal, korlátozásokkal teli, méréssel, számolással járó, a szabad választásukat, „mozgásukat” szűkítő étrend képe jelenik meg. Hosszú évek tapasztalata alapján mondhatom, hogy ez nem így van. A kezdeti megtorpanás, nehézség után egy új világ tárul fel, az egész étrend sokkal változatosabb, színesebb, gazdagabb, ízletesebb és az egészséges táplálkozáshoz nagyon közel álló lesz. Ebben segít ez a könyv.”
A könyv második részében az orvos szerző bemutatja a vércukor-szabályozás rendszerének összetettségét, a hormonális rendszerek egymásra kifejtett hatásait. Segít megérteni az inzulinrezisztenciát kísérő szerteágazó tüneteket és eligazodni a szükséges terápiás lépések elindításában. A könyv végén az orvosi kifejezések magyarázó szótára és a könyvben szereplő receptekhez készült színes ételfotók találhatók.
Paraméterek
Tartalom | A szerzők előszava |