Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Étrendi Tanácsok (E‑book)

2.980 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
ISBN: 978-615-5166-97-6
Szerző: Gyurcsáné Kondrát Ilona
CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE - A DIETETIKUS TANÁCSAIVAL ÉS RECEPTJEIVEL A különféle táplálkozási ajánlások az általános irányelveket adják az egészséges életmódhoz, de az alapvető táplálkozási ismeretek megszerzése mindenki számára nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez. Ez különösen vonatkozik olyan esetekre, ahol mennyiségileg is ügyelni kell az étrendre: pl. testtömeg csökkentő étrend esetében, hiszen a túlsúly a leggyakoribb népbetegségek –az általunk is tárgyalt: szív- és érbetegségek, daganatos betegségek, cukoranyagcsere zavarok - egyik fontos rizikó tényezője. Étrendi tanácsadásaink alkalmával megtapasztaljuk, hogy majdnem mindenki tudja, hogyan kellene táplálkozni, és mennyit kellene mozogni, azonban mégsem ennek megfelelően élünk. Érdemes viszont elgondolkodni, lehet, hogy ez is egyik oka a civilizációs betegségek (szív- érrendszeri problémák, cukorbetegség stb) kialakulásának és gyakoriságának. Lehetne úgy is étkezni, hogy azt is figyelembe vesszük, mi a szervezetünk szükséglete. Sokszor segít, ha a „diétázáshoz”, való hozzáállásunkat módosítjuk.

Könyvadatok

Étrendi Tanácsok (E-Book)

Szerző(k): Gyurcsáné Kondrát Ilona
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia:
Borítóterv, grafika:

Tulajdonságai

Terjedelem: 260 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2021
Fájl formátum: pdf
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-97-6

Leírás

A SpringMed Kiadó 18 éves működése alatt ez a könyv lesz az első valódi e-book, mely a betegeknek és hozzátartozóiknak szóló receptgyűjtemény, csaknem 200 recepttel és számos ételfotóval. Olyan recepteskönyv, melyet a dietetikus szerző évtizedek alatt gyűjtött össze, mindig finomítva, csiszolva azokat és számos ételfotóval is illusztrálta. A receptgyűjtemény közreadásánál most kifejezett előnyként mutatkozik majd meg a digitális világ sokszínűsége. A keresési kritériumok itteni megvalósításával egy print formátumú receptesgyűjteménnyel összehasonlítva, számos gyorsabban és időt kímélő módon keresheti a recepteket az Olvasó! Mivel a Kiadó elsősorban a betegek és hozzátartozóik számára készített könyveket, a most összegyűjtött receptek is hasznosak lehetnek számukra. Ugyanakkor, a receptek az egészségeseknek is ajánlhatók, hiszen a megelőzés módjai megegyeznek a betegek diétás kezelésének fajtáival.

Paraméterek

Tartalom A szerző bemutatása
Bevezetés
I. rész: ÉTKEZÉSI AJÁNLÁSOK
1. Étkezési tanácsok cukoranyagcserezavarok (inzulinrezisztencia, prediabétesz, diabétesz) ESETÉN
1.1 Energiaigény felmérése, szempontok testsúlyproblémák esetén
1.2. A szénhidrátok fogyasztásáról
1.2.1. Naponta javasolt szénhidrát mennyiség
1.2.2. Étkezésenként javasolt szénhidrátmennyiségek
1.2.3. Vércukoremelő hatás mértéke és a glikémiás index
1.2.4. Amit a növényi rostokról, a rostban dús táplálkozásról tudni kell
1.2.5. Az édesítőszerek használatáról
1.2.6. A kenyér- és tésztafélék fogyasztásáról
1.3. A zsiradékok fogyasztásáról
1.4. A fehérjefogyasztásról
1.5. A vitaminok, ásványi anyagok, és egyéb összetevők szerepéről
1.6. Az étkezési ritmus kialakításáról
1.7. A folyadékbevitelről
1.8. A mediterrán étrendről
2. Hogyan lehetséges a koleszterinszint csökkentése
3
3. Konyhasóbevitel korlátozása a magasvérnyomás megelőzésére és a hipertónia étrendi kezelésére
4. Étrendi ajánlások magas húgysavszint esetén
5. Táplálkozási tanácsok a daganatos betegségek megelőzésére
6. Táplálkozási tanácsok gluténérzékenyeknek és laktózérzékenyeknek
II. rész RECEPTEK ÉS ÉTELFOTÓK
1. Képgaléria a könyvben található receptekről
2. Receptek jegyzéke
3. Útmutató a receptekhez
4. Rövidítésjegyzék
5. Receptleírások