Könyvadatok
Divatdiéták értékelése a háziorvosi gyakorlatban
Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): Dr. Mák Erzsébet, Vékony Blanka
Szakmai lektor: Szűcs Zsuzsanna
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: Belvárosi Nyomda Kft.
Ár: 3480 Ft
Tulajdonságai
Méret: 130 x 200 mm
Terjedelem: 144 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2024
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-6227-36-8
A könyv megvásárolható E-book változatban is.
Leírás
A könyvről:
Manapság egyre nehezebb eligazodni a divatdiéták között. Szinte lehetetlen naprakészen követni a megjelenő irányzatokat. Pedig a hazai lakosság között alig találunk olyat, aki ne próbálkozott volna már valamilyen divatétrenddel, akár csak egy fogyókúra kapcsán.
A háziorvosi praxisban elengedhetetlen, hogy a diétás divatirányzatokkal megismerkedjenek az orvosok, az asszisztenseik, tájékozódjanak a diétás trendekről, megismerjék azok energia- és tápanyagösszetételét, javasolt, illetve tiltott élelmiszercsoportjait egészséges és krónikus betegeikre vonatkoztatva egyaránt.
A dietetikus szerzőpáros célja, hogy segítsen eligazodni a divatdiéták dzsungelében. Bemutatják a legnépszerűbb étkezési trendeket, diétákat, ismertetve azok alkalmazhatóságát pro és kontra. A divatirányzatokat mindenképpen az egészséges táplálkozási ajánláshoz képest érdemes nézni, amit jelenleg ma Magyarországon az OKOSTÁNYÉR® ajánlása mutat be.
Ajánlott a könyv a családorvosoknak és asszisztenseiknek, valamint a diéták sűrűjében eligazodni vágyóknak.
A Szerzők rövid bemutatása:
Dr. Mák Erzsébet PhD
Dietetikus, agrármérnök, a Semmelweis Egyetem Dietetikai Tanszékének docense.
2011-ben védte meg a PhD fokozatát. A táplálkozási trendek megismerése életcéljává vált. Több mint 25 éve tanít a Semmelweis Egyetem Dietetikai Tanszékén ételkészítést, táplálkozási alapismereteket, gasztronómia és reformtáplálkozást stb. Támogatásával már több táplálkozástudós szerezte meg doktori címét. Tagja számos hazai és nemzetközi szakmai társaságnak. Rendszeresen publikál hazai és nemzetközi szaklapokban, valamint több könyv szerzője.
Vékony Blanka MSc
Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. A Semmelweis Egyetem Dietetikai Tanszékén tanársegéd. Évek óta kiemelten foglalkozik az alternatív étrendekkel, azok követése mögött álló motivációk és egészségi állapotra gyakorolt hatásuk vizsgálatával. Szakemberként feladatának tartja a velük kapcsolatos téves információk tisztázását, kérdések és kételyek tudományos alapon történő megválaszolását.
Paraméterek
Tartalom |
|