Könyvadatok
Diétás tanácsok tejcukorérzékenyeknek - Laktóz mentes receptekkel
Puhafedelű, írkafűzött
Szerző(k): Gyurcsáné Kondrát Ilona
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Hakucsák Lászlóné
Borítóterv, grafika:
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: D-Plus Nyomda Kft.
Ár: 980 Ft
Tulajdonságai
Terjedelem: 40 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2013. január 30.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-963-9456-43-3
ISSN: 2063-885X
Leírás
A tejcukorérzékenység hazánkban minden harmadik embert érint. A jellegzetes tünetek (puffadás, hasmenés a tejtartalmú ételek fogyasztását követően) változó erősségűek lehetnek. A nagy mennyiségben természetes forrásként tejben és a tejtermékben található laktózt a laktáz enzim képes elbontani, ám ha ebből kevés van, vagy nincs a szervezetünkben, akkor keletkeznek a panaszok.
Milyen ételeket fogyaszthatnak a laktózérzékenyek? Milyen kezelési lehetőségei vannak a panaszokkal küzdőknek? Milyen egyéb betegségektől kell elkülöníteni? A hasznos tudnivalókon túl e kiadvány számos receptleírást is tartalmaz, mely ötletadóként kitűnően használható.
Paraméterek
Tartalom | Bevezetés Mi a laktózintolerancia? A tejcukorérzékenység kezelése Étrendi ajánlások laktózérzékeny gyermekeknek és felnőtteknek Tanácsok élelmiszercsoportonként Milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhatnak? Laktózmentes receptek |