Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Daganatos betegségek megelőzése és kezelése 2. kiadás

3.980 Ft
3.185 Ft
Kedvezmény: 795 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 978-615-5166-98-3
Szerző: Gyurcsáné Kondrát Ilona
A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezésnek. A szerzők – évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok és dietetikusok – jól átlátható rendszerbe foglalva ismertetik mindazon tudnivalókat, melyeket minden egészségtudatos egyénnek, illetve daganatos betegnek tudnia kell a táplálkozásról, a mindennapi mozgásról. A tudás, az ismeretek, valamint a könnyen elkészíthető receptek segítik az olvasót a daganatos betegségek megelőzésében, de azokat is, akik daganatos betegségük kapcsán étkezési és életmódbeli útmutatást keresnek.

Könyvadatok

Daganatos betegségek megelőzése és kezelése 2. kiadás

Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): Dr. Bittner Nóra, Gyurcsáné Kondrát Ilona
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés és tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: Belvárosi Nyomda Zrt.
Ár: 3980 Ft

Tulajdonságai

Méret: 148 x 210 mm
Terjedelem: 252 + 16 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2021
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-98-3

A könyv megvásárolható E-book változatban is.

Leírás

Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedéseket a daganatos betegségek követik a morbiditási és mortalitási statisztikákban. A hazai rákregiszterek adatai nagyrészt megfelelnek a nemzetközi tendenciáknak, európai viszonylatban a férfiak tekintetében első, a nők vonatkozásában a második helyen állunk a rák okozta halálozásban.
A daganatos betegségek kialakulásában egyértelműen szerepet játszik a környezetszennyezés, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alkohol és nem utolsósorban a dohányzás is. A primer prevenció a betegség kialakulásának megelőzését szolgálja, amelyre vonatkozóan táplálkozás szemszögéből nézve nincs ugyan egyetlen és mindenki számára előírható diéta, de az ajánlások figyelembevétele alapján összeállított étrend csökkentheti a kialakulás kockázatát. A mérsékelt zsírbevitel, az élelmirost-gazdagság, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, a túlzott cukorbevitel kerülése, a baromfi hús és a halak előnyben részesítése fontos tényezők a megelőzés oldaláról.
A szekunder prevenció a korai diagnózist és az adekvát kezelést jelenti. Az onkoterápia alatti diéta kialakításánál lényeges figyelembe venni, hogy leromlott állapotban a kezelés hatékonysága is csökken. Nem megfelelő energia- és fehérjebevitel az ellenállóképesség megváltozásához vezethet. Mindezek értelmében fontos dietetikus szakember tanácsának kikérése a kezelés ideje alatt az egyéni táplálásterápia kialakítása során.
A könyv onkológus és dietetikus szerzőpárosa a teammunkát kiemelve kíván segítséget nyújtani elsősorban a betegeknek, valamint a megelőzés miatt az egészséges embereknek egyaránt.

Kubányi Jolán, MSc, elnök Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Paraméterek

Tartalom 1. rész: A táplálkozás, az életmód és a daganatos betegségek összefüggései

 

1.1. Amit a daganatos betegségek kialakulásáról és felismeréséről tudni kell
1.2. A megelőzés lehetőségei
1.3. Életmódtanácsok, valamint a testmozgás lehetőségei a daganatos betegségek megelőzésében és kezelésében

2. rész: Táplálkozási ajánlások az egészség megőrzésére és daganatok esetén

2.1. Étrendi ajánlások
2.2. Táplálkozási alapismeretek
2.3. Az étrendi ajánlások gyakorlati megvalósítása
2.4. Mesterséges táplálás, a tápláltsági állapot és a tápszerek jelentősége a daganatos betegek táplálkozásában

3. rész: Ételreceptek az egészségtudatosság jegyében

3.1. Receptek jegyzéke
3.2. A receptek tápanyagtartalma
3.3. Útmutató az ételek elkészítéséhez
3.4. Mintaétrendek
3.5. Receptek

4. rész:

Hasznos információk
Színes melléklet