Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Daganatos betegek diétája

980 Ft
785 Ft
Kedvezmény: 195 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 978-615-5166-38-9
Szerző: Gyurcsáné Kondrát Ilona
Kiadvány nem csak a daganatos betegeknek szól, hanem azoknak is, akik tudják, hogy megfelelő táplálkozással a daganatos betegségek kockázata csökkenthető.

Könyvadatok

Daganatos betegek diétája - Receptek és étkezési tanácsok

Puhafedelű, írkafűzött
Szerző(k): Gyurcsáné Kondrát Ilona
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Hakucsák Róbert
Borítóterv, grafika:
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: Belvárosi Nyomda Zrt.
Ár: 980 Ft

Tulajdonságai

Terjedelem: 40 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2012. november 10.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-38-9
ISSN: 1588-5143

Leírás

A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60 %-ban van jelentősége az étkezés minőségének. A leggyakoribb problémák az étkezés során: a magas zsír- és szénhidrátbevitel, az alacsony rostbevitel és a mikrotápanyagok hiánya.
Ez a kiadvány nem csupán a daganatos betegeknek szól, hanem mindenkinek, aki ügyel egészségére, egészségtudatosan él és elfogadja azt a tényt, hogy megfelelő táplálkozással a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázata csökkenthető!
Az egészséges táplálkozás megvalósításához érdemes megismerni a táplálkozási ajánlásokat, kipróbálni a könyvben szereplő változatos és egészséges ételek receptjeit. A dietetikus szerző ebben kíván segítséget nyújtani mindannyiunknak.
A 40 oldalas kiadvány alapjául Dr.Bittner Nóra – Gyurcsáné Kondrát Ilona: Daganatos betegek nagy diétáskönyve című munkája szolgált.

Paraméterek

Tartalom

Bevezetés
Általános tudnivalók az élelmiszerekről
Az étrendi ajánlások gyakorlati megvalósítása

  • Kiegyensúlyozott "karbantartó" étrend
  • Roboráló étrend
  • Daganat és cukorbetegség (diabétesz)
  • Daganatos betegség és magas vérnyomás és/vagy magas vérzsírszint

Mintaétrendek

  • Testtömeg tartó mintaétrend (1500-2000kcal)
  • Roboráló minta étlap (2500-3000kcal)

Receptek

  • Előételek, saláták
  • Levesek
  • Főételek
  • Desszertek

Receptek