Könyvadatok
Cukorbetegek diétája - Tanácsok és receptek
Puhafedelű, írkafűzéses
Szerző(k): Gyurcsáné Kondrát Ilona, Dr. Fövényi József
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Hakucsák Róbert
Borítóterv, grafika:
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet:
Ár: 980 Ft
Tulajdonságai
Terjedelem: 40 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2012. november 11.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-37-2
Leírás
A cukorbetegség két fő típusa közül a felnőttkori ún. 2. típusú diabétesz a lakosság több, mint 1o%-át érinti. Mivel gyermekkorban ritkább, ezért a számot úgy kell érteni, hogy a felnőttek közül minden 6.-7. személynél kialakulhat a betegség. A cukorbetegségre ugyanis nagy mértékben hajlamosítanak a genetikai adottságokon túl, az elhízás, a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozási szokások.
A kiadvány összegzi a cukorbeteg diéta alapjait, mely a mai felfogások szerint nem a diabetikus készítményektől lesz diéta, hanem az ételek összetevőinek gondos megválogatásától, - figyelve arra, hogy az étrend minél több zöldséget, gyümölcsöt, rostot, és alacsony glikémiás indexű ételeket tartalmazzon.
A diéta tehát nem csak a cukorbetegeknek fontos, hanem minden elhízásra hajlamos, vagy mozgásszegény életmódod folytató egyénnek, mivel ezzel ki tudja védeni a cukorbetegség- és szövődményei kialakulásának kockázatát.
A 40 oldalas kiadvány alapjául Dr.Fövényi József – Gyurcsáné Kondrát Ilona: Cukorbetegek nagy diétáskönyve című munkája szolgált.
Paraméterek
Tartalom | Bevezetés A cukorbetegség diétás kezelése Amit a tápanyagokról és élelmiszerekről tudni kell Színes melléklet Általános étrend.összeállítási és táplálkozási javaslatok Étrendi ötletek Receptek (13 darab) |