Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termék címkék:
SpringMed Kiadó

Inzulinrezisztencia Diéta és kezelés

3.480 Ft
2.785 Ft
Kedvezmény: 695 Ft 20%
Menny.:
ISBN: 978-615-5166-90-7
Szerző: Erdélyi-Sipos Alíz MSc
Ma már sokan és sokat hallottak az inzulinrezisztenciáról, és sokan úgy gondolják, hogy az üdvözítő megoldás a 160 grammos diéta. Ahogy az életben sincs egyetlen üdvözítő út, így az inzulinrezisztencia kezelésé-ben sincs egyetlen, mindenkinek jó diéta. Különféle utak vannak, és a csapat (orvos, dietetikus) segít kiválasztani, melyiken érdemes menni. Ez egy hosszú utazás, ahol többször is szükség van az orvosi, dietetikai kontrollra. A kezelés, gondozás szerves része a táplálkozás. Mivel nem egyszerűen az egészséges táplálkozásról beszélünk – bár sokban hasonlít rá – mindenképp szükséges az új étrend beállításhoz a dietetikai konzultáció.

Könyvadatok

Inzulinrezisztencia Diéta és kezelés

Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerző(k): Erdélyi-Sipos Alíz MSc, Dr. Tűű László
Szakmai lektor: Kubányi Jolán, MSc,
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés és tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János
Terjesztés: Végh Rita
Nyomda és kötészet: Belvárosi Nyomda Zrt.
Ár: 3480 Ft

Tulajdonságai

Méret: 148 x 210 mm
Terjedelem: 100 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2021
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-90-7
ISSN: 2060-3495

A könyv megvásárolható E-book változatban is.

Leírás

Az inzulinrezisztencia fogalma az utóbbi években a széles nyilvánosság előtt is ismertté vált.

A könyv első részében a dietetikus szerző foglalja össze az étrendváltoztatás lényegi pontjait, melyek az inzulinrezisztenciában követendők. Idézet a dietetikus bevezetőjéből: „Szénhidrátanyagcsere-zavar, prediabétesz, cukorbetegség, diéta. Ezeket a szavakat hallva a páciensek szeme előtt egy lemondásokkal, tiltásokkal, korlátozásokkal teli, méréssel, számolással járó, a szabad választásukat, „mozgásukat” szűkítő étrend képe jelenik meg. Hosszú évek tapasztalata alapján mondhatom, hogy ez nem így van. A kezdeti megtorpanás, nehézség után egy új világ tárul fel, az egész étrend sokkal változatosabb, színesebb, gazdagabb, ízletesebb és az egészséges táplálkozáshoz nagyon közel álló lesz. Ebben segít ez a könyv.”

A könyv második részében az orvos szerző bemutatja a vércukor-szabályozás rendszerének összetettségét, a hormonális rendszerek egymásra kifejtett hatásait. Segít megérteni az inzulinrezisztenciát kísérő szerteágazó tüneteket és eligazodni a szükséges terápiás lépések elindításában. A könyv végén az orvosi kifejezések magyarázó szótára és a könyvben szereplő receptekhez készült színes ételfotók találhatók.

Paraméterek

Tartalom A szerzők előszava
I. rész - AZ INZULINREZISZTENS BETEG DIETOTERÁPIÁJA
Írta: Erdélyi-Sipos Alíz, MSc, dietetikus, táplálkozástudományi szakember
1. Bevezetés
2. Együnk, de hányszor?
3. Tápanyagokról az inzulinrezisztencia tükrében
4. Fókuszban a szénhidrátok
5. Egy életre szóló egészséges és finom étrend
6. Receptek
II. rész - AZ INZULINREZISZTENCIA ORVOSI VONATKOZÁSAI
Írta: Dr. Tűű László, belgyógyász, endokrinológus orvos
1. Bevezető
2. Mi is az az inzulinrezisztencia?
3. A magas inzulinszint kialakulásának mechanizmusai
4. A kialakult magas inzulinszint biológiai következményei
5. Az inzulinrezisztencia, a magas inzulinszint klinikai tünetei és kivizsgálásuk
6. Terápiás lehetőségek
III. rész - HASZNOS INFORMÁCIÓK
Orvosi szakkifejezések értelmező szótára
A SpringMed Kiadó könyvajánlója
IV. rész - SZÍNES MELLÉKLET A RECEPTEKBEN SZEREPLŐ ÉTELFOTÓKKAL