Könyvadatok
Epebetegségek és diéta
Szerző(k): Dr. Döbrönte Zoltán, Takátsné Kádár Sarolta
Szakmai lektor: Prof. dr. Papp János
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Hakucsák Róbert, Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János
Tulajdonságai
Terjedelem: 119 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2022
Fájl formátum: pdf
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-6337-19-1
ISSN: 2060-3495
Leírás
Az epebetegségek döntő többségét az epekövesség és annak szövődményei okozzák, és a lakosság 15%-át érintik. Lehet-e életmódbeli és étrendi szabályokkal befolyásolni a betegség kialakulását és a már létrejött epekövesség tüneteit? Hogyan lehet felismerni és milyen kezelési módjai vannak? Mikor kell műtétet végezni és a szövődmények esetén hogyan kell a műtétet időzíteni? Kell-e az epeköves hólyag eltávolítása után diétázni? Miből áll az epebetegek diétája?
A gasztroenterológus szakorvos szerző és dietetikus kollégája ilyen és számos más, az epebetegségekkel kapcsolatos kérdésre ad választ közérthetően, ugyanakkor rendkívül pontosan.
Paraméterek
Tartalom | A kiadó előszava
I.AZ EPEHÓLYAG BETEGSÉGEI
II.AZ EPEUTAK BETEGSÉGEI
III.EPEBETEGEK DIÉTÁJA (Írta: Takátsné Kádár Sarolta)
IV.DIÉTÁS RECEPTEK EPEBETEGEK SZÁMÁRA
Szójegyzék – orvosi kifejezések magyarázata |