Weboldalunk sütiket használ használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése (regisztráció, vásárlás) és a felhasználó weboldalon végzett tevékenységének nyomon követése érdekében (statisztika). Süti politika | Adatvédelmi szabályzat

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termék címkék:
SpringMed Kiadó

Divatdiéták értékelése a háziorvosi gyakorlatban (E‑book)

2.000 Ft
Menny.:
ISBN: 978-615-6337-37-5

Manapság egyre nehezebb eligazodni a divatdiéták között. Szinte lehetetlen naprakészen követni a megjelenő irányzatokat. Pedig a hazai lakosság között alig találunk olyat, aki ne próbálkozott volna már valamilyen divatétrenddel, akár csak egy fogyókúra kapcsán.

A dietetikus szerzőpáros célja, hogy segítsen eligazodni a divatdiéták dzsungelében.

Bemutatják a legnépszerűbb étkezési trendeket, diétákat, ismertetve azok alkalmazhatóságát pro és kontra.

A divatirányzatokat mindenképpen az egészséges táplálkozási ajánláshoz képest érdemes nézni, amit jelenleg ma Magyarországon az OKOSTÁNYÉR® ajánlása mutat be.

Könyvadatok

Divatdiéták értelmezése a háziorvosi gyakorlatban (E‑book)

Szerző(k): Dr. Mák Erzsébet, Vékony Blanka
Szakmai lektor: Szűcs Zsuzsanna
Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés, tipográfia: Németh János
Borítóterv, grafika: Németh János

Tulajdonságai

Terjedelem: 154 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2022
Fájl formátum: pdf
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-6337-37-5
ISSN: 2064-907X

A könyv megvásárolható nyomtatott változatban is.

Leírás

A könyvről:

Manapság egyre nehezebb eligazodni a divatdiéták között. Szinte lehetetlen naprakészen követni a megjelenő irányzatokat. Pedig a hazai lakosság között alig találunk olyat, aki ne próbálkozott volna már valamilyen divatétrenddel, akár csak egy fogyókúra kapcsán.

A háziorvosi praxisban elengedhetetlen, hogy a diétás divatirányzatokkal megismerkedjenek az orvosok, az asszisztenseik, tájékozódjanak a diétás trendekről, megismerjék azok energia- és tápanyagösszetételét, javasolt, illetve tiltott élelmiszercsoportjait egészséges és krónikus betegeikre vonatkoztatva egyaránt.  

A dietetikus szerzőpáros célja, hogy segítsen eligazodni a divatdiéták dzsungelében. Bemutatják a legnépszerűbb étkezési trendeket, diétákat, ismertetve azok alkalmazhatóságát pro és kontra. A divatirányzatokat mindenképpen az egészséges táplálkozási ajánláshoz képest érdemes nézni, amit jelenleg ma Magyarországon az OKOSTÁNYÉR® ajánlása mutat be.

Ajánlott a könyv a családorvosoknak és asszisztenseiknek, valamint a diéták sűrűjében eligazodni vágyóknak.

A Szerzők rövid bemutatása:

Dr. Mák Erzsébet PhD

Dietetikus, agrármérnök, a Semmelweis Egyetem Dietetikai Tanszékének docense.

2011-ben védte meg a PhD fokozatát. A táplálkozási trendek megismerése életcéljává vált. Több mint 25 éve tanít a Semmelweis Egyetem Dietetikai Tanszékén ételkészítést, táplálkozási alapismereteket, gasztronómia és reformtáplálkozást stb. Támogatásával már több táplálkozástudós szerezte meg doktori címét. Tagja számos hazai és nemzetközi szakmai társaságnak. Rendszeresen publikál hazai és nemzetközi szaklapokban, valamint több könyv szerzője.

Vékony Blanka MSc

Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. A Semmelweis Egyetem Dietetikai Tanszékén tanársegéd. Évek óta kiemelten foglalkozik az alternatív étrendekkel, azok követése mögött álló motivációk és egészségi állapotra gyakorolt hatásuk vizsgálatával. Szakemberként feladatának tartja a velük kapcsolatos téves információk tisztázását, kérdések és kételyek tudományos alapon történő megválaszolását.

Felhasznált irodalom

Paraméterek

Tartalom
  1. Táplálkozási trendek és megítélésük
  2. Gyakoribb divatdiéták bemutatása pro és kontra
    • Makrotápanyag tartalom változtató étrendek /Ketogén diéta , Atkins diéta, LowCarb, GI diéta, DASH, Pont diéták, Zóna étrend/
    • Speciális ételek/ételcsoportok fogyasztását korlátozó diéták /Paleo diéta, GAP diéta, Vegán, Szemi vegetáriánus, Flexitáriánus étrend, Vércsoport diéta, Metodic diéta – Hormondiéta, Volumetrics diéta, Mindenmentes étrend, Böjtök/
    • Étrendi habitust és készítést szorosan leszabályozó diéták /Harcosok étrendje , Intermittent fasting, Ornish diéta, Clean eating, Carnivora étrend/​
  3. Egészséges táplálkozási ajánlások /OKOSTÁNYÉR®/